Obstakel in De Kwakel 2016

3e editie op 7 oktober 2017

"Obstakel in de Kwakel"!

Na het grote succes van voorgaande jaren is het tijd voor een nieuwe " Obstakel in De Kwakel"

Natuurlijk gaat het dit jaar weer gebeuren en wel op zaterdagmiddag 7 oktober 2017.

 

                 Al om 13.00 uur starten we met zowel de jeugd als de volwassenen.

De hindernisloop over  KM, DURF JIJ ’T AAN??!!!

Een loop met de start en finish bij Poldersport.
Maar ook over ’t Fort, door het Egeltjesbos en langs het KDO terrein.

Tijdens de loop kom je meer dan 40 obstakels tegen, de hindernissen zijn bedoeld voor een breed deelnemersveld.....maar toch!!
Obstakel in De Kwakel is een prestatieloop, geen wedstrijd.
De run uitlopen voelt dan ook als een overwinning.
Je mag elkaar helpen, sterker nog soms heb je hulp nodig en bied je hulp aan je mede-sporters.

één voor allen, allen voor één

De onderdelen zijn spectaculair maar niet zwaarder dan je bij Poldersport gewend bent.
Groepen van +/- 40 personen starten elke 10 minuten, dit doen zij na de centrale warming-up.
In grote lijnen voert de route langs Poldersport, via het Fort van de Kwakel, richting het Egeltjesbos, dan via KDO over de Vuurlijndijk, weer terug naar Poldersport.

Aan de finish staat een grote HOTTUB en er kan natuurlijk gedoucht worden.
Na afloop van de loop is er een afterparty bij Poldersport.

     Naast Poldersport, is er ook samenwerking met scoutingvereniging St.Joannes De Kwakel, de survivalvereniging KDO, AKU Uithoorn, Feestcomité De Kwakel en EHBO vereniging St.Vincentius.

Inschrijven!?
Inschrijven gaat via www.inschrijven.nl
De kosten voor dit te gekke evenement zijn:

10 t/m 15 jaar:  €10,- p.p. Starttijd van 13.00 uur tot 17.00 uur
16 jaar en ouder:  €15,- p.p. Starttijd van 13.00 uur tot 17.00 uur

Indien u met een eigen groep wilt starten dient u zich per persoon in te schrijven via www.inschrijven.nl, daarna de groepsnaam en de namen van de deelnemers doorgeven aan info@poldersport.com. U kunt dan de startbewijzen die dag bij de balie "groepen"ophalen.

Langs de route kan er meegefietst worden door de trouwe supporters.

Let daarbij wel op de speciale fietsroute.

Zaken als bewaakte garderobe, EHBO, verkeersregelaars en drinkposten zijn geregeld.

Voor het laatste nieuws: Houd Facebook in de gaten! Regelmatig zullen wij je via nieuwsberichten op de hoogte houden. Facebook.com/poldersportbv

Tot 7 oktober!

 

Wat is een obstakelloop (obstaclerun)?

Het zijn allemaal evenementen waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen.

De laatste jaren is dit wereldwijd een enorme trend geworden. zie ook www.obstakels.com

Obstakel in De Kwakel 2015

Terugblik 2015

“Veel leuker dan Mudmasters”

“Het leek wel Elfstedentocht in de polder”

Zomaar een paar reacties die te horen waren direct na binnenkomst over de finish.

Afgelopen vrijdag (1mei 2015) was het zover; de eerste editie van ‘Obstakel in De Kwakel’. Zo’n 330 deelnemers waagden de gok door mee te doen aan dit nieuwe evenement. Het weer zat mee en de sfeer zat er vanaf het begin al goed in. 

Het start- en finishterrein bij Poldersport liep even voor 19.00 uur al snel vol. Met de muziek van Marvin en Ramon konden de eerste startgroepen zich al lekker warm springen. Als eerste gingen de 14 km lopers van start, zij hadden zo’n 80 obstakels in het vooruitzicht. Vervolgens startten er elke 10 minuten ongeveer 50 lopers voor de 7 kilometer. Vooral het enthousiasme onder de jeugd was leuk om te zien. Zo’n 65 lopers waren jonger dan 16 jaar!

Na wat brede hindernissen bij Poldersport vervolgde de rit via de Oker, Boterdijk en Drechtdijk naar de touwbaan van Eric van Ee. Daarna via de Noordmanlaan naar ’t Fort waar geklommen en gekropen moest worden door een gladde kunststof buis met een doorsnede van 50 cm. Vervolgens moest een zandzak van 25 kg gesjouwd worden rondom een van de gigantische wilgen die aan de fortgracht staan.

Bij Halfweg aangekomen stonden nog eens 6 hindernissen opgesteld. Alle hindernissen van Obstakel in De  Kwakel werden bemand door vrijwillige baanposten. Zij hielpen de deelnemers veilig over de hindernissen en zij wezen zonodig de deelnemers de goede richting op.

Via het Egeltjesbos liep de route naar KDO. Acht obstakels stonden daar klaar, de één wat taaier dan de ander. Soms ontstonden er wat files. Voor sommigen lastig, maar de meesten waren wel blij met een beetje extra rusttijd.

Het Feestcomité terrein en het weiland naast het eerste veld waren de volgende hindernis locaties. Tijdens de rit terug liep men langs Poldersport om via Meerwijk de sloot over te steken naar de vaste Poldersporthindernissen.  Hier moesten deelnemers nog zo’n 20 obstakels bedwingen.

Met het zicht op de finish werden de deelnemers nog de Roundhouse-stal ingestuurd om tussen de koeien omhoog te klimmen. Eenmaal door de finish wachtte een hottub om alle vermoeide spiertjes weer op te warmen.  In de ontvangstruimte van Poldersport werd er nog lang gezellig nagepraat over het hele avontuur.

De organisatie bedankt nogmaals alle 70 vrijwilligers die ‘Obstakel in De Kwakel’ mogelijk hebben gemaakt.  Vrijwilligers stonden er namens de Scouting, EHBO, Ons Tweede Thuis en het Feestcomité. Deze verenigingen hebben allen een cheque gekregen. Obstakel in De Kwakel kreeg ook spontaan hulp van ’t Veengat,  de KDO survival vereniging (in oprichting) en Poldersportpersoneel.

 

Foto en filmmateriaal werden verzorgd door Annemarieke Verheij (foto’s te zien op Facebook), Dirk Plasmeijer (foto’s te zien op http://www.de-kwakel.com) fotoalbum/ obstakel in de kwakel.

Hieronder nog een aantal links naar filmpjes en foto's van de eerste editie van Obstakel in De Kwakel.

https://www.facebook.com/Poldersportbv?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=zCM0go7yz8M

 

                 

                   Tot volgend jaar!

Obstakel De Kwakel 2015

Impressievideo Obstakel 2015