Handboogschieten in de Kwakel doe je bij Poldersport

Handboogschieten is al duizenden jaren oud. Natuurlijk begon het niet als een concentratiesport zoals we het nu kennen, maar was handboogschieten een bittere noodzaak. Er zijn pijlpunten gevonden van ruim 11.000 jaar oud. In de prehistorie werd de handboog voornamelijk gebruikt voor het jagen op allerlei dieren. Later werd handboogschieten veel gebruikt in oorlogen. Het bleek een heel krachtig wapen en in de klassieke oudheid won de partij die de meeste "schutters" had.

Handboogschieten in de praktijk

Gelukkig gebruiken we tegenwoordig de handboog voor recreatieve doeleinden. Jagen wordt nagenoeg ook niet meer met handbogen gedaan. Alleen in Amerika wordt de klassieke manier van jagen nog wel eens beoefend. Handboogschieten is niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt veel bij kijken en de wijze waarop je je boog spant, de positie van je lichaam en de wijze waarop je "ankert" is van groot belang. Ankeren is de wijze waarop je je hand tegen je gezicht houdt, wanneer de boog gespannen is.

Er zijn veel verschillende soorten bogen. Poldersport werkt met zogenaamde "recurvebogen". Dit zijn de handbogen die je ook op de Olympische spelen ziet.

Ben jij de nieuwe Robin Hood?

In anderhalf uur een boogschutter worden als Robin Hood zit er misschien niet in, maar op een veilige manier wat basistechnieken van het boogschieten aanleren wel. Wij hebben het materiaal en de mensen om je de grondbeginselen bij te brengen. Misschien wel een schot in de roos!!!

Contact

Albert en Astrid Blommestijn
Boterdijk 91
1424 ND  DE KWAKEL
 
Ons kantoor is geopend op
ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur
 
tel.  0297 563679
fax.  0297 525730
e-mail: info@poldersport.com
Bezoek ons ook op:
         

Biologische Boerderij

Boerderij Poldersport mag zichzelf al sinds 2009 biologisch noemen. Wat zijn de redenen? Lees het hier!

 Lees verder