Informatie en Tips

Poldersport heeft veel ervaring met het organiseren van sportdagen voor middelbare scholieren. Groepen tot ± 500 personen kunnen bij ons terecht om gezamenlijk actief te zijn op verschillende onderdelen.
 
Om de beschikbare tijd zoveel mogelijk te benutten, volgen hier een aantal tips voor een soepel verloop van de sportdag.
 
Leerlingen
Indien er leerlingen op eigen vervoer naar Poldersport komen willen wij u vragen of zij maximaal een half uurtje voor aanvang van de sportdag naar Poldersport willen komen. Het gebeurt nogal eens dat leerlingen ’s morgens vroeg al worden afgezet of komen terwijl ze b.v. pas om 10.00uur hoeven te starten. Dit om verwarring bij Poldersport te voorkomen en om te voorkomen dat ze rond gaan lopen op het Poldersportterrein of andere groepen bij Poldersport storen.
 
Vervoer
Het vervoer naar Poldersport geschiedt vaak met touringcars. De bus kan tot op het Poldersportterrein komen en daar kunnen de leerlingen in- en uitstappen. De bussen dienen de boerderij voorbij te rijden en daarna bij de Roundhouse (ronde stal) linksaf het terrein op te draaien. De bussen kunnen, indien gewenst, daar blijven staan. De buschauffeurs kunnen (gratis) gebruik maken van de koffie en thee tijdens het wachten.
 
Openbaar vervoer:
Via het openbaar vervoer kunt u ons bereiken via de lijnbus 147 (Alphen a/d Rijn - Uithoorn) en lijnbus 170 (Uithoorn busstation - Uithoorn Amstelplein)
- Lijn 147 (Alphen a/d Rijn - Nieuwkoop - Nieuwveen - De Kwakel - Uithoorn busstation):
  Uitstappen bij halte "RK Kerk"in De Kwakel. Vanaf de halte loopt u richting de kerk. Bij de t-splitsing voor het kerkplein gaat u rechtsaf (Boterdijk). Na ongeveer 1 km. vindt u ons aan de rechterkant op nummer 91. (± 10 minuten lopen)
- Lijn 347 (Amsterdam CS - Amstelveen - Uithoorn busstation), streekbus 130 (Uithoorn Busstation richting Uithoorn Amstelplein. Uitstappen bij halte "korte polder"in Uithoorn. Vanaf de halte loopt u de busroute terug (Polderweg). Na ongeveer 500meter gaat u linksaf (Boterdijk). Na ongeveer 250 meter vindt u ons aan de linkerkant op nummer 91. (± 5 minuten lopen)
 
Uithoorn busstation is te bereiken met de volgende lijnbussen:
- Lijn 347 (Amsterdam CS, Amstelveen, Uithoorn busstation)
- Lijn 340 (Wilnis, Mijdrecht, Uithoorn busstation)
- Lijn 130 (Breukelen, Vinkeveen, Mijdrecht, Uithoorn busstation)
- Lijn 340 (Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Uithoorn busstation)
Voor gedetailleerde reisinformatie met het openbaar vervoer kijkt u op www.9292ov.nl
 
 
Kleding
Het is handig als de leerlingen al in hun sportkleding arriveren. Het is belangrijk dat de leerlingen op de hoogte zijn van de mogelijkheid om te verkleden en te douchen. Zij kunnen extra kleren meenemen, aangezien de kans dat ze nat en/of vies worden groot is.
Verder is het gemakkelijk wanneer ze zo min mogelijk waardevolle spullen bij zich hebben. Elke klas krijgt een kluissleutel toegewezen met daarin een plastic bak waarin de kostbaarheden kunnen worden gedaan. De sleutel wordt achter de bar bewaard. Deze sleutel wordt alleen aan de begeleider van de klas afgegeven aan het einde of tussendoor, niet aan leerlingen. De leerlingen nemen mee: sportkleding en -schoenen (of extra kleding en schoenen), plastic tas voor natte kleding en douchespullen.
Wij willen de begeleiders vragen of zij na afloop de kleedruimtes willen nakijken op achtergelaten spullen en dit eventueel meenemen. Wij bewaren natte kleding 1 week en daarna wordt het vernietigd.
 
Groepsindeling
Wij zullen u bij de boekingsbevestiging een formulier toesturen welke wij gaarne uiterlijk één week voor aanvang van de sportdag van u retour ontvangen. Op dit formulier willen wij graag vermeld zien: het aantal klassen, het aantal leerlingen per klas en de aanwezige mentoren / begeleiders. Voor een soepel verloop van de dag is het handig als de leerlingen al zijn onderverdeeld in groepen. Dit kunnen klassen zijn of evenredig verdeelde groepen van ± 25 personen. Een verdeling van de groepen vooraf versturen per e-mail strekt tot aanbeveling. Voor de indeling van de groepen volgen hier de mogelijkheden (per onderdeel van 1,5 uur).
 
 
Sportonderdeel
à 1 ½ uur
Polder
survival
Vlot bouwen 
Kano 
Zeskamp/
Highland Games
Katapult/
Touwbrug bouwen
Max. aantal personen per onderdeel
150
60
70
100
40

Begeleiding
Van de begeleiding verwachten wij dat er minimaal één persoon bij de groep blijft. Deze kan zo nodig individuele leerlingen tot de orde roepen.
Wij willen de begeleiding tevens vragen of zij willen informeren bij hun leerlingen of zij kunnen zwemmen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij voor zwemvesten zorgen.
 
Lunch
Het is de leerlingen toegestaan om zelf een lunchpakket mee te nemen. Eventueel zijn er, tegen betaling, belegde broodjes te verkrijgen. Tevens willen wij u vragen erop toe te zien dat afval in de daarvoor bestemde vuilnisbakken gedeponeerd wordt en koffie/theekopjes terug op de bar. Alvast bedankt voor uw medewerking. 

Biologische Boerderij

Boerderij Poldersport mag zichzelf al sinds 2009 biologisch noemen. Wat zijn de redenen? Lees het hier!

 Lees verder

Groen & Veilig

Poldersport De Kwakel is lid van de VeBON. VeBON geeft de Groen & Veilig Waarborg. Deze waarborg is een belofte dat we zo zorgvuldig mogelijk omgaan met de veiligheid van onze deelnemers en met de omgeving waarin onze activiteiten plaatsvinden. Een prettig idee!