Kwakelse Highland games

De highland games zijn geboren uit een eeuwenoude traditie die begon in Schotland. De Schotse highland kunnen beschouwd worden als een soort van Olympische spelen, maar dan een stuk zwaarder. Ook de verschillende sporten die worden beoefend zijn een stuk exotischer dan de gangbare sporten die je terugziet op de Olympische spelen. Denk hierbij aan "sporten" als zakslaan, boomstam zagen, touwtrekken, paalwerpen en nog veel meer.
 

De Kwakelse Highland games, een evenement als geen ander in de Kwakel

De Kwakelse highland games doen niet onder voor de Schotse variant. Wellicht zijn de onderdelen alleen iets minder "heavy" dan het originele evenement dicteert. Net als met de zeskamp, wordt de groep ingedeeld in teams van 5 tot 8 personen. Deze groep zal tegen elkaar strijden op een aantal ludieke onderdelen:

 • Boomstamzagen. Op een zaagbok ligt een boomstam met een doorsnede van ± 40 cm. Met behulp van 2 meter lange trekzagen, is het kijken wie er het snelst een plak vanaf zaagt.
   
 • Het zakslaan vergt weer andere capaciteiten. In een man tegen man (of vrouw) gevecht, moet men de tegenstander van een pijp afslaan. Gelukkig hangt de pijp boven een dik luchtkussen.
   
 • Touwtrekken op z'n Kwakels: niet tegenover elkaar, maar naast elkaar touwtrekken. Verder is er een katrol en een sloot van 15 meter…
   
 • Paalwerpen: origineel! Schots! Gelukkig zijn de palen geen 75 kilo!
   
 • Bij het laatste onderdeel zweeft De Vliegende Visser boven het water om vissen te vangen. Tijdens dit spel is hij/zij afhankelijk van zijn teamgenoten.

Terug in de ontvangstruimte van Poldersport komt de instructeur met de uitslag. Welk team heeft gewonnen?
 

Interesse in de Kwakelse Highland games?

Heb je interesse in het deelnemen aan de Kwakelse Highlandgames? Neem dan contact met ons op! We nemen graag de mogelijkheden met je door. De Kwakelse Highland games zijn in het bijzonder geschikt voor vrijgezellenuitjes, bedrijfsuitjes en familie uitjes.

Contact

Albert en Astrid Blommestijn
Boterdijk 91
1424 ND  DE KWAKEL
 
Ons kantoor is geopend op
ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur
 
tel.  0297 563679
fax.  0297 525730
e-mail: info@poldersport.com
Bezoek ons ook op:
         

Groen & Veilig

Poldersport De Kwakel is lid van de VeBON. VeBON geeft de Groen & Veilig Waarborg. Deze waarborg is een belofte dat we zo zorgvuldig mogelijk omgaan met de veiligheid van onze deelnemers en met de omgeving waarin onze activiteiten plaatsvinden. Een prettig idee!