dijkentocht

Kwakelse Dijkentocht 2023

Wil je het veenweidegebied zien vanuit een heel ander perspectief?  Dan zou ik zeker meedoen! Poldersport De Kwakel en Bamboelabyrint Nirwana organiseren op zondag 15 oktober 2023 een wandeltocht met twee afstanden: 12 en 19 km. Deze voeren u weer voor een groot deel over de dijken van De Kwakel en omstreken: deels verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland.

Let op: De dijken en de doorsteek vanaf de Vuurlijn zijn particulier eigendom en derhalve niet vrij toegankelijk. Alleen voor deze speciale gelegenheid maken de eigenaren een uitzondering. En helaas, honden zijn niet welkom wegens de rondlopende schapen.  Houd er ook rekening mee dat je op de dijken diverse keren middels opstapjes over de hekken zult moeten klauteren.

Het is weer een tocht met verrassende, wonderlijke plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. De tocht voert ook door de Theetuin Bamboelabyrint Nirwana, dé plek voor een verdiende pauze met wat lekkers. Daar mag je ook een stukje van het doolhof uitproberen, en bij zorgboerderij Inner Art mag je het landbouwwerktuigen museum bezoeken. Op beide locaties is ook toiletgelegenheid. Voor de langste afstand is deze ook na 8 km bij Boerderij De Lindenhorst.

 

Start en finish is bij boerderij Leeuwarden, Poldersport,

Boterdijk 91, De Kwakel.

Daar is na afloop gelegenheid om deze Kwakelse Dijkentocht gezellig na te beschouwen.

Honden zijn (ook aangelijnd) wegens de schapen op de dijken niet welkom.

Starten kan voor de 19 km tussen 9:00 en 11:00., de 12 km mag zelfs tot 12:00 starten.

Inschrijving € 6,- pp, onder 16 jaar gratis.

Graag voorinschrijven, dat voorkomt voor ons verrassingen en voor u mogelijk een teleurstelling. Dat kan via  www.dekwakel-actief.nl ,  de website waar je informatie en de agenda van sportieve en recreatieve activiteiten in en rondom De Kwakel kunt vinden.

De Dijkentocht  is mede mogelijk  gemaakt door  een bijdrage van de  Stichting Promotie Uithoorn-De Kwakel.