Obstakel in De Kwakel 2018

 

Obstakel in De Kwakel, 18 mei 2018!

 

Samen met vrienden een parcours afleggen met obstakels, teamopdrachten en natuurlijk lekker vies worden en heel veel lol hebben.
 
De 4e Obstakel in De Kwakel wordt heel anders dan de vorige 3 edities.
 
Ditmaal blijven we bij Poldersport en gaan niet meer de weg op naar andere locaties in De Kwakel. Ook nieuw is dat we gaan werken met teams van 4 à 5personen. Met dat team ga je zo’n 50 hindernissen langs die je met elkaar gaat bedwingen.
Minder lange stukken hardlopen, wel meer obstakels maar ook activiteiten als boogschieten, kanovaren, vlotvaren, zeskamp en klompengolf.
 
Niet allemaal even zwaar maar samenwerken loont bij bijna alle obstakels.
 
Het betreft een prestatietocht, geen wedstrijd.
 
De obstakels zijn duidelijk genummerd van 1 tot 60 en er staan mensen bij voor advies en veiligheid.
Er kan gestart worden van 18.30uur tot 20.30 uur, elke 15 minuten en na afloop is er een Obstakelfeest bij Poldersport.
 
Deelname is € 10,00 p.p. voor deelnemers van 10 t/m 15 jaar en € 15,00 p.p. voor deelnemers van 16 jaar en ouderen de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen.
 
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@poldersport.com.
Graag willen we de naam van de teamcaptain eventueel de naam van het team en hoe laat je wilt starten. Je betaalt pas op 18 mei.
 
Goede doelen: De vrijwilligers van Obstakel in de Kwakel worden beloont met een bedrag voor de vereniging waarvoor zij actief zijn o.a. Scouting De Kwakel, ’t Feestcomité, A.K.U. en sommige vriendengroepen kiezen zelf een doel.
 
Poldersport zelf steunt Oxfam Novib.   
Afbeeldingsresultaat voor oxfam novib

Obstakel in De Kwakel 2015

Terugblik 2015

“Veel leuker dan Mudmasters”

“Het leek wel Elfstedentocht in de polder”

Zomaar een paar reacties die te horen waren direct na binnenkomst over de finish.

Afgelopen vrijdag (1mei 2015) was het zover; de eerste editie van ‘Obstakel in De Kwakel’. Zo’n 330 deelnemers waagden de gok door mee te doen aan dit nieuwe evenement. Het weer zat mee en de sfeer zat er vanaf het begin al goed in. 

Het start- en finishterrein bij Poldersport liep even voor 19.00 uur al snel vol. Met de muziek van Marvin en Ramon konden de eerste startgroepen zich al lekker warm springen. Als eerste gingen de 14 km lopers van start, zij hadden zo’n 80 obstakels in het vooruitzicht. Vervolgens startten er elke 10 minuten ongeveer 50 lopers voor de 7 kilometer. Vooral het enthousiasme onder de jeugd was leuk om te zien. Zo’n 65 lopers waren jonger dan 16 jaar!

Na wat brede hindernissen bij Poldersport vervolgde de rit via de Oker, Boterdijk en Drechtdijk naar de touwbaan van Eric van Ee. Daarna via de Noordmanlaan naar ’t Fort waar geklommen en gekropen moest worden door een gladde kunststof buis met een doorsnede van 50 cm. Vervolgens moest een zandzak van 25 kg gesjouwd worden rondom een van de gigantische wilgen die aan de fortgracht staan.

Bij Halfweg aangekomen stonden nog eens 6 hindernissen opgesteld. Alle hindernissen van Obstakel in De  Kwakel werden bemand door vrijwillige baanposten. Zij hielpen de deelnemers veilig over de hindernissen en zij wezen zonodig de deelnemers de goede richting op.

Via het Egeltjesbos liep de route naar KDO. Acht obstakels stonden daar klaar, de één wat taaier dan de ander. Soms ontstonden er wat files. Voor sommigen lastig, maar de meesten waren wel blij met een beetje extra rusttijd.

Het Feestcomité terrein en het weiland naast het eerste veld waren de volgende hindernis locaties. Tijdens de rit terug liep men langs Poldersport om via Meerwijk de sloot over te steken naar de vaste Poldersporthindernissen.  Hier moesten deelnemers nog zo’n 20 obstakels bedwingen.

Met het zicht op de finish werden de deelnemers nog de Roundhouse-stal ingestuurd om tussen de koeien omhoog te klimmen. Eenmaal door de finish wachtte een hottub om alle vermoeide spiertjes weer op te warmen.  In de ontvangstruimte van Poldersport werd er nog lang gezellig nagepraat over het hele avontuur.

De organisatie bedankt nogmaals alle 70 vrijwilligers die ‘Obstakel in De Kwakel’ mogelijk hebben gemaakt.  Vrijwilligers stonden er namens de Scouting, EHBO, Ons Tweede Thuis en het Feestcomité. Deze verenigingen hebben allen een cheque gekregen. Obstakel in De Kwakel kreeg ook spontaan hulp van ’t Veengat,  de KDO survival vereniging (in oprichting) en Poldersportpersoneel.

 

Foto en filmmateriaal werden verzorgd door Annemarieke Verheij (foto’s te zien op Facebook), Dirk Plasmeijer (foto’s te zien op https://www.de-kwakel.com) fotoalbum/ obstakel in de kwakel.

Hieronder nog een aantal links naar filmpjes en foto's van de eerste editie van Obstakel in De Kwakel.

https://www.facebook.com/Poldersportbv?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=zCM0go7yz8M

 

                 

                   Tot volgend jaar!

Obstakel De Kwakel 2015

Impressievideo Obstakel 2015