Kwakelse Highlandgames

Kwakelse Highland Games

De Highland games zijn geboren uit een eeuwenoude traditie die begon in Schotland. De Schotse Highlandgames kunnen beschouwd worden als een soort van Olympische spelen, maar dan een stuk zwaarder. Ook de verschillende sporten die worden beoefend zijn een stuk exotischer dan de gangbare sporten die je terugziet op de Olympische spelen. Denk hierbij aan “sporten” als zakslaan, boomstam zagen, touwtrekken, paalwerpen en nog veel meer.

Losse activiteit boeken

Indien je een losse activiteit wilt boeken en niet een heel programma, neem dan contact met ons via ons contactformulier op de contactpagina of bel op: 
0297-563679

Zakslaan boven water, onderdeel van de Kwakelse Highlandgames bij Poldersport in De Kwakel. Een echte buitensport locatie

De Kwakelse Highland Games, een evenement als geen ander in de Kwakel

De Kwakelse Highland games doen niet onder voor de Schotse variant. Wellicht zijn de onderdelen alleen iets minder “heavy” dan het originele evenement dicteert. Net als met de zeskamp, wordt de groep ingedeeld in een even aantal teams van elk 5 tot 8 personen. Deze groep zal tegen elkaar strijden op een aantal ludieke onderdelen:

  • Boomstamzagen. Op een zaagbok ligt een boomstam met een doorsnede van ± 40 cm. Met behulp van 2 meter lange trekzagen, is het kijken wie er het snelst een plak vanaf zaagt.
  • Het zakslaan vergt weer andere capaciteiten. In een man tegen man (of vrouw) gevecht, moet men de tegenstander van een pijp afslaan. Gelukkig hangt de pijp boven een dik luchtkussen.
  • Het zakslaan boven water: In een man tegen man (of vrouw) gevecht, moet men de tegenstander van een pijp afslaan en dat boven een brede sloot.
  • Touwtrekken op z’n Kwakels: niet tegenover elkaar, maar naast elkaar touwtrekken. Verder is er een katrol en een sloot van 15 meter…
  • Paalwerpen: origineel! Schots! Gelukkig zijn de palen geen 75 kilo!
  • Bij het laatste onderdeel zweeft De Vliegende Visser boven het water om vissen te vangen. Tijdens dit spel is hij/zij afhankelijk van zijn teamgenoten.

Terug in de ontvangstruimte van Poldersport komt de instructeur met de uitslag. Welk team heeft gewonnen?

Boomstamzagen, onderdeel van de Kwakelse Highlandgames bij Poldersport in De Kwakel. Een echte buitensport locatie

Proef de sfeer