Katapult schieten

Katapult schieten in De Kwakel? Poldersport natuurlijk!

Katapult schieten wordt vaak gezien als een kwajongensstreek. Het beeld van snotjochies met een petje schuin op het hoofd, die steentjes door het open raam schieten van hun vervelende tante is iedereen wel bijgebleven. Maar wat veel mensen niet weten is dat katapult schieten een echte sport is! En het is overigens ook enorm lastig om goed katapult te schieten, maar als het lukt geeft het een super gevoel!

Losse activiteit boeken

Indien je een losse activiteit wilt boeken en niet een heel programma, neem dan contact met ons via ons contactformulier op de contactpagina of bel op:
0297-563679

Katapult bouwen bij Poldersport in De Kwakel. Een echte buitensport locatie

Eerst een katapult bouwen!

Bij Poldersport pakken we het groots aan. Dacht je wellicht aan kleine handkatapulten? Nee hoor, de constructies die wij bouwen zijn een stukje krachtiger! En we gaan ze samen bouwen! Groepjes van 6 tot 8 personen worden uitgedaagd een katapult te bouwen. De bouwmaterialen bestaan uit palen, touwen en elastiek. Overleg, samenwerking en creativiteit zijn de sleutelwoorden om samen een bouwwerk in elkaar te zetten. Zijn dat niet net de ingrediënten die in een doorsnee werksituatie van groot belang zijn?

Na verloop van tijd presenteert ieder team zijn bouwwerk: het zijn vaak totaal verschillende constructies. Vervolgens worden de werkstukken getest door er rubberen ballen mee af te schieten, welk team schiet het verst? 50 meter is mogelijk …

Proef de sfeer