Zeskamp

Zeskamp

De Zeskamp van Poldersport mag niet ontbreken in een familiedag, bedrijfsuitje, training of vrijgezellendag! Niets is leuker dan de competitie aan te gaan op zes onderdelen in onze zeskamp! De traditionele zeskamp is al jarenlang een veel beoefende behendigheidstest en een test voor het uithoudingsvermogen. Zeskampen zijn over de gehele wereld bekend en er zijn zelfs officiële zeskamp wedstrijden!

Losse activiteit boeken

Indien je een losse activiteit wilt boeken en niet een heel programma, neem dan contact met ons via ons contactformulier op de contactpagina of bel op:
0297-563679

Hemelbed, spel van de zeskamp bij Poldersport in De Kwakel. Een echte buitensport locatie

Hoe wordt Zeskamp gespeeld?

Tijdens de zeskamp worden de deelnemers onderverdeeld in een even aantal teams van elk 5-8 personen. Bij elk onderdeel wordt er gemeten welke groep het snelste de uitdaging succesvol heeft afgerond. De groep die aan het eind van de zeskamp de snelste tijd heeft behaald over alle onderdelen heeft gewonnen!

Onderdelen Zeskamp

A-spel
Evenwicht, samenwerking, logica en wat spierkracht is genoeg om de levensgrote A te laten lopen.

Balanz-Bike
Een fiets waarbij men met het onderlichaam stuurt. Aan weerszijden van de baan wordt er gestart en wie na 3 ronden als eerste over het midden van de baan is heeft gewonnen.

Duoton
Dit moet je ervaren. Een grote, dubbele ton, waar je mee voort kan bewegen. Ben je nou boven of beneden?!

Groene Kruipnet
Tijgeren en kruipen over het boerenland en dat in estafettevorm

Het Hemelbed
Een onderdeel om eens lekker uit te rusten zou je denken: niet helemaal. Probeer maar eens met je hele team in de hangmat te gaan liggen en dan nog eens 10 seconden te blijven liggen. Dat valt allemaal niet mee.

Hobbelton
Denk aan een wijnvat met een doorsnede van 2,5 meter en open uiteinden. De deelnemers gaan in het vat lopen en moeten dan een parcours afleggen. Sturen is goed mogelijk maar dat vergt wel samenwerking!

De Hooiberg
Een constructie met diverse onderdelen zoals: De kokerzeilen, Klimbuizen, stelthangen en de polderwaag.

Indianenbrug
.

Kanorace
Welke kano is het eerst bij de boei en weer terug. Wel de kano overeind houden natuurlijk!

Kwadraatfietsen
Fietsen met z’n vieren op iets dat in de verte op een fiets lijkt. Twee vooruit, twee achteruit en dan maar koers houden. Toch moet je op het parcours nog minstens 3x draaien, moet je ineens achteruit in plaats van vooruit.

Kwakelaartje
Probeer met een aantal blokken een mooie brug te bouwen en ga er dan overheen

Levend Voetbalspel
Het tafelvoetbalspel maar dan levensgroot en jij bent de speler. Aan elastieken aan elkaar verbonden voetballen maar.

Lopende band
Met z’n allen in een grote slang en dan maar zo snel mogelijk vooruit lopen, heuveltje op, heuveltje af met het hele team achter elkaar.

De Polderstormbaan
Een stormbaan van 35 meter, vaste grond onder je voeten heb je nergens, alles veert en springt omhoog en omlaag, klimmen omhoog, rollen naar beneden en dat nog in estafette vorm.

Ringsteken
Een groot vlot waar een paal op staat met een haak eraan. Aan de overkant van de sloot hangt een ring. Wie krijgt de haak als eerst in de ring?

Ski – skippyrupsrace
Met z’n vieren op een rups gemaakt van skippyballen. Als iedereen tegelijk springt gaat het goed… Gevolgd door links, rechts, links, rechts op de ski’s. Maar dan wel alle vier tegelijk!

Sloepenrace
Het hele team past makkelijk in één van onze 2 legersloepen. Welke sloep is als eerste weer terug?

Touwbaanestafette
Vijf touwbaanhindernissen op één parcours. De hindernissen zijn niet echt lastig, maar om het zo snel mogelijk te doen is weer een ander verhaal.

Touwtrekken op het water
Gelukkig gebruiken wij hiervoor twee catamaranboten met elk plaats voor 6 personen. Elke boot vaart na het startschot zo hard mogelijk een kant op. De boten zijn verbonden met een sterk touw zodat alleen de sterkste, of de slimste, peddelaars vooruit gaan. Jammer voor de andere ploeg want zij varen uiteindelijk achteruit.

Tuimelaar
Om het stokje door te kunnen geven zal je toch moeten klimmen…, daarna voel ja pas waarom dit onderdeel de tuimelaar heet.

Vliegend tapijt
Één persoon staat aan het touw en de rest staat op de mat. Terwijl de groep op de mat springt trekt de ander het touw en dus ook de mat vooruit. Aan het einde nog even wat banden gooien en klaar.

Waterfietsen
Twee mega waterfietsen, voor elk 5 personen, varen een parcours. Je moet niet alleen snel kunnen fietsen maar ook goed kunnen sturen!

Watertonnen
Het principe is hetzelfde als de Hobbelton, maar probeer het nu eens op het water…

Weidewipper
Met dit apparaat wil het in ’t begin misschien niet helemaal lukken. Het team die het eerste door heeft hoe dit onderdeel werkt heeft gelijk een voorsprong. Dat betekent nog geen garantie voor een overwinning natuurlijk.

Zakslaan
Met z’n tweeën op een paal, met een zak in je hand. Wie krijgt de ander het snelst van de paal? Zakslaan kan ook boven het water, wie wordt als eerste nat?

Proef de sfeer